Důvody, proč si pořídit elektrokolo a jak jej využívat

Často se setkáváme s názorem, že elektrokola jsou jen pro starší cyklisty. To ale určitě není pravda a každý e-biker o tom jistě ví své. Elektrokola přinášejí do života cyklisty mnoho nového a otevírají možnosti, o kterých se mu ani nesnilo. V tomto článku vám představíme nejzásadnější důvody ke koupi kola s elektrickou asistencí i to, jak jej nejlépe využít ve svůj prospěch a požitek z jízdy.


 Pohoda i fuška


Největším kouzlem elektrokola je to, že vám dá naprostou svobodu v tom, jak moc velký výkon se rozhodnete podat. Cítíte se plní sil a nohy makají? Pak vám stačí pouze režim ECO – tedy nízká dopomoc elektromotoru. Zbytek je na vaší fyzičce. Když síly dojdou, přepnete na efektivnější podporu. Při ní stačí šlapat lehce do pedálů a vy si můžete užívat zrychlení vpřed. Přesně takové možnosti nabízí naše elektrokola 4EVER s pohony Brose nebo s dostupnějším motorem Bafang. Na běžném kole je všechno jen na vaší kondici. Elektrokolo vám zkrátka dá vybrat mezi relaxací a tréninkem. 


Podporu elektromotoru si volíte sami.


Dostaňte se dál a výš


 Možná vás mrzí, že některá vaše oblíbená místa jsou příliš vzdálená a na běžném kole k nim nedojedete. S elektrokolem se otevírají úplně nové možnosti. Efektivita, se kterou vás e-bike do odlehlé cílové destinace doveze, je naprosto opojná. Zdoláte velká převýšení i stoupání, v nichž byste běžně kolo tlačili. Když přepnete na vyšší intenzitu elektrické asistence, dojedete do vzdáleného cíle zcela odpočatí.


Na vrcholky hor snadno a rychle.


Získejte čas


Potřebujete se někam dostat rychle? Nemáte na vyjížďku moc času, ale toužíte, aby byla plnohodnotná? S elektrokolem budete o hodně rychlejší, nehledě na terén nebo jiné podmínky. To, jak moc vám e-bike pomáhá, poznáte hlavně při rozjezdech a ve stoupáních. Časová úspora je častým důvodem, proč si lidé pořizují elektrokolo jako alternativu k MHD.


Příjemnější než MHD.


Vyberte si přesně to svoje


 Byly doby, kdy se elektrokola nabízela pouze v omezených typech provedení. Dnes svého elektro parťáka najdete pro polykání kilometrů na silnici, náročná horská převýšení či rekreační jízdu ve městě. Ve 4EVERu razíme cestu všestrannosti, proto vám pravidelně představujeme nové modely elektrokol. Nejoblíbenější horská elektrokola jsme doplnili o dámská elektrokola na cestování a do města, ale v našem portfoliu najdete také elektro gravel nebo trekové elektrokolo. Dnes zkrátka bez problému koupíte kolo přesně podle vašich požadavků. 


Kolo pro každého.


Radujte z nových možností


Nyní možná to úplně nejdůležitější. Cyklisté jezdící na elektrokolech se shodují v tom, že jim jejich stroje díky své univerzálnosti a novým možnostem cestování přinášejí větší radost. Často se stane, že právě elektrokolo dostane člověka znovu do sedla. A aktivní člověk, to je člověk plný endorfinu – hormonu štěstí.

 

Jak elektrokolo nejlépe využívat?


Nejlépe vám bude sloužit elektrokolo, které je pravidelně servisované, má správný tlak v pneumatikách, seřízené řazení, dobře fungující brzdy a správně nastavený posed. Takový stroj můžete využívat na maximum. 

Chybu rozhodně neuděláte ani případě, když si v manuálu přečtete veškeré informace o možnostech pohonné jednotky. U každého nového elektrokola 4EVER takový dokument najdete. Většina pohonů, ať už jde o Brose, Shimano, Bosch nebo Bafang, má v dnešní době vlastní aplikace do chytrého telefonu, v nichž si můžete parametry pohonu ještě doladit dle svých preferencí. Někdo vyžaduje vyšší výkon, jiný zase co nejdelší dojezd.

Pokud vám kapacita baterie nestačí, doporučujeme s sebou vozit nabíječku nebo náhradní akumulátor. Kde si bez problémů elektrokolo dobít vám pak poradí třeba projekt Cyklisté vítáni. Kdykoli je to možné, dopřejte e-biku také aktualizaci softwaru, protože výrobci své systémy stále obnovují. Těmito způsoby z vašeho stroje vymáčknete to nejlepší a bude vám sloužit spolehlivě opravdu dlouho, klidně po nespočet nabíjecích cyklů.



S aplikací za lepšími výsledky.